Huidige wereld zorgt voor eenzaamheid

We leven nu al maanden in een bizarre wereld. Een wereld waar we moeten uitkijken voor elkaar en waar we afstand moeten houden van elkaar. We kunnen niet meer van het leven genieten zoals we gewend zijn. Zo kunnen we bijvoorbeeld niet meer uitgaan, naar festivals gaan of lekker een hapje gaan eten met een grote groep. Werken of studeren gaat tegenwoordig vaak vanuit huis en ook dat is heel anders dan dat we gewend zijn.

Al deze dingen zorgen er voor dat eenzaamheid een steeds vaker voorkomend gevolg is. Voor risicogroepen is het nóg een stapje erger. Zij moeten namelijk nog meer uitkijken. Dit zorgt ervoor dat zij vaak nog minder onder de mensen kunnen komen.

Tips tegen eenzaamheid

Wij kunnen helaas niets veranderen aan de huidige maatregelen. Maar we hebben wel tips tegen eenzaamheid. Lees hieronder onze tips tegen eenzaamheid:

1. Praat over je eenzaamheid
Als je je eenzaam voelt is het vaak moeilijk om over je gevoel te praten. Dat is heel begrijpelijk. Maar toch is het heel erg belangrijk om er over te praten. Want als je dit niet doet dan kan het alleen maar erger worden. Probeer iemand in vertrouwen te nemen, zoals je beste vriend(in), zus of broer. Dit lucht op en resulteert vaak in het vinden van een oplossing.

2. Vraag om hulp
Indien je liever niet praat over je eenzaamheid met iemand die dichtbij je staat, of als je echt niemand hebt waarmee je over je gevoel kunt praten. Ga dan naar je huisarts en vraag om hulp. Vertel de huisarts over je eenzaamheid en ga samen opzoek naar een passende oplossing. Je huisarts heeft een geheimhoudingsplicht.

3. Beeldbellen met vrienden
Het is vervelend dat je je vrienden minder of zelfs helemaal niet ziet. Maar gelukkig kunnen we tegenwoordig ook socializen via internet. Er zijn voldoende handige apps waarmee je met je vrienden kunt beeldbellen. Zelfs met meerdere vrienden tegelijk. Wacht dus niet langer en bel je vrienden gewoon op voor een gezellig gesprek!

4. Online spellen spelen met elkaar
We kunnen in deze tijd niet zomaar bij elkaar over de vloer om een spelletje te spelen. Maar dit kan tegenwoordig ook online en dit is een hele goede manier om eenzaamheid tegen te gaan. Je kunt op je telefoon genoeg spellen downloaden om samen online te spelen. Je kunt eventueel bellen terwijl je het spelletje aan het spelen bent om het nog leuker te maken.

5. Blijf bezig en val niet stil
Eenzaamheid zorgt er vaak voor dat we geen zin meer hebben om iets te doen. Laat dit niet gebeuren! Blijf lekker bezig en ga dingen doen die je altijd al had willen doen maar nooit de tijd voor had. Lees bijvoorbeeld boeken die je graag wilt lezen maar nooit tijd voor maakte. Ruim je kledingkast op of houdt een grote schoonmaak! Het is belangrijk dat we onze focus verleggen om eenzaamheid tegen te gaan.

6. Leef gezond
Het is nu wat moeilijker om de sportschool in te duiken. En voor mensen met een handicap is sporten vaak al een stuk moeilijker of helemaal niet mogelijk. Maar toch is het belangrijk om gezond te leven. Dit is goed voor je gemoedstoestand maar ook voor je weerstand. Waardoor je lekker in je vel zit. Probeer daarom op jouw manier in beweging te blijven, eet gezond en zorg dat je regelmatig naar buiten gaat voor frisse lucht.

Heb jij nog tips om eenzaamheid tegen te gaan? Laat het weten in de reacties. Heb jij heel erg last van eenzaamheid en kunnen wij iets voor je betekenen? Stuur dan een e-mail naar info@qmlhfoundation.com

Category
Tags

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *