disabillity pride month blog

Disability Pride Month is sinds kort in het leven geroepen om een positief licht te schijnen op mensen die te maken hebben met een disability, een afwijking. Maar wat houdt de Disability Pride Month nu precies in? En is het ook iets dat is overgewaaid naar Nederland?

Wat is Disability Pride Month?

In de Disability Pride Month staan mensen met een afwijking centraal. Het belang van deze maand is voor mensen met een afwijking dan ook erg groot. Het zorgt ervoor dat er aandacht komt voor degenen die hiermee te maken hebben. Positieve aandacht welteverstaan. Om aan te geven dat ze alleen anders zijn en niet ‘minder’.

De maand staat dan ook in het teken van het vieren van menselijke diversiteit. Dit is een natuurlijk fenomeen en moet dan ook als zodanig gezien worden. De tijden waarin mensen met een afwijking gediscrimineerd worden, zouden achter ons moeten liggen. De Disability Pride Maand draagt hier aan bij.

Hoe meer openheid er op dit gebied namelijk ontstaat, hoe meer mensen afwijkingen accepteren. Een zeer belangrijke ontwikkeling in het leven van mensen met een afwijking.

Is Disability Pride Month ook in Nederland?

Het is ooit ontstaan in de Verenigde Staten. In New York om precies te zijn. In 2013 werd voor het eerst in Nederland een Disability Pride gehouden. Deze gebeurtenis moet je zien als een variant op de Gay Pride. Het stelt een bepaalde groep mensen daarmee in een positief daglicht.

De Disability Pride Maand heeft tot op heden in Nederland nog niet veel bekendheid vervaardigd. Activiteiten rondom dit fenomeen spelen zich vooral af in de Verenigde Staten, waarbij men gedurende een Disability Pride Maand veelvuldig stilstaat bij de mensen die hiermee te maken hebben. De verwachting is dat deze ontwikkeling steeds meer gaat overwaaien naar Nederland en andere Europese landen.

Had jij hier al eerder van gehoord? Zo niet, vind jij dat we hier in Nederland ook meer aandacht aan moeten besteden? Laat het ons weten in de comments.

Category
Tags

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *