Impact Corona voor mensen met een beperking

Wat is de impact van corona voor mensen met een beperking? Niet alleen de ouderen vallen onder de risicogroep. Mensen met een (vooral lichamelijke) beperking behoren ook tot de kwetsbaren. Dit komt omdat zij wegens lichamelijke beperkingen vaak een slecht immuunsysteem hebben. Een slecht immuunsysteem wil zeggen dat je snel geïnfecteerd kunt raken. Dit zorgt er dan ook voor dat zij in deze moeilijke periode nóg voorzichtiger moeten zijn. Veel mensen met een lichamelijke beperking zullen namelijk ook nog eens slechter reageren op het Corona virus, waardoor het vaak levensbedreigend is. De angst dat dit met zich meebrengt is voor sommige moeilijk te verdragen. Wat natuurlijk erg logisch is.

Veel voorkomende klachten door Corona

De impact van Corona voor mensen met een beperking groot. Zij hebben hierdoor last van verschillende klachten. Waaronder:

  • Angst
  • Spanning
  • Paniekaanvallen
  • Eenzaamheid
  • Slapeloosheid
  • Stress
  • Lusteloosheid

Deze klachten kunnen erge vormen aannemen waardoor zelfs een depressie mogelijk is. De impact van Corona kan hierdoor zelfs na deze moeilijke periode nog blijven.

Impact van corona op ziekenhuisbezoeken

Veel mensen met een beperking dienen vaker dan gemiddeld een bezoek aan het ziekenhuis of huisarts te doen. Dit is vaak voor controles. Maar ook voor eventuele lichamelijke problemen en operaties. Door Corona is het voor velen niet mogelijk om dit nu zoals normaal voort te zetten.

Impact van Corona voor naasten

De impact van Corona is ook te merken bij de naasten van mensen met een beperking. Het is zo dat óók zij extra voorzichtig moeten zijn. Het is natuurlijk niemands bedoeling om het virus te dragen in de buurt van mensen die behoren tot de risicogroep. Daardoor is bezoek vaak uit voorzorgsmaatregelen niet mogelijk. En aangezien we nu al een aardige tijd in deze situatie zitten, kan dat wel eens voor vervelende emoties zorgen. Na een tijdje ga je elkaar wel missen. Gelukkig hebben we in deze tijd genoeg technologie wat het enigszins nog een beetje draaglijk kan maken. Een lekker potje kletsen en lachen kan tegenwoordig gelukkig nog door te videobellen.

Denk aan de risicogroepen!

Gelukkig ziet het er momenteel naar uit dat alles langzamerhand wat beter begint te worden. Toch willen wij nog graag vragen je gezonde verstand te blijven gebruiken en niet te hard van stapel te lopen. Het is voor mensen met een beperking, of andere kwetsbare mensen nog steeds belangrijk om voorzichtig te blijven.

Kunnen wij je helpen?

Mocht jij tot deze groep behoren en kunnen wij iets voor je betekenen? Of zou je graag je verhaal willen doen waarin je vertelt hoe jij deze situatie ervaart? Neem dan contact met ons op!

Category
Tags

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *